Uitdaging, november 2003

Een novelle waarin het draait om wonderlijke ontmoetingen in de stad. Prachtig geschenkboekje.


Nederlandse Bibliotheekdienst, 27 november 2003
Recensie door O.W. Dubois

De geslaagde zakenman Christiaan dwaalt door de stad en wordt plotseling diep getroffen door de uitstraling van een onbekende man. Hij gaat op zoek naar deze man en komt tijdens deze zoektocht in aanraking met mensen wier leven door de ontmoeting met deze man radicaal is veranderd. Na de ontmoeting met deze man vindt ook bij Christiaan een grote verandering plaats. Hij ervaart een diepe innerlijke rust en vrede, kiest voor een leven in dienst van de naaste. Christelijke lezers zullen direct weten dat de man Christus is. Een boeiende, zij het soms enigszins kunstmatige verbeelding van de navolging van Christus. Met aardige tekeningen.


Echo, december 2003
Recensie door Art van der Molen

Een man loopt door de stad, op zoek naar zichzelf, bovenal op zoek naar het doel in z’n leven. Door gesprekken met mensen die hij ‘toevallig’ tegenkomt, leert hij oog te hebben voor anderen, gaat zich inzetten voor anderen. Vlot geschreven, spoort aan om dieper over de dingen in eigen leven na te denken.


YOY! nr.4 aug.-sept.2004

Dolend door de straten van een grote stad komt een jonge carrièremaker een persoon tegen die zijn leven op z’n kop zal zetten. Maar hij verliest diegene weer uit het oog. Opnieuw zoekend naar de persoon die zoveel indruk op hem maakte, vraagt de man zich af wat het leven eigenlijk voor waarde heeft. Tijdens zijn zoektocht komt hij mensen tegen die met dezelfde vraag rondliepen en ook deze persoon tegenkwamen. Een citaat uit het boekje: ‘Ik hoorde hem mijn naam noemen terwijl ik zijn lippen niet zag bewegen. Hij stak zijn hand omhoog. In een flits zag ik hierin een litteken.’ ‘De Doler’ is geschreven door Remmelt Mastebroek.